Siirry sisältöön

Talousarvioesitys 2004

33. MetsähallitusPDF-versio

Luvun perustelujen päätösosan kohta 2. Peruspääoman alennus muutetaan seuraavaksi:

2. Peruspääoman alennus

Metsähallitukselta voidaan siirtää vuonna 2004 Metsäntutkimuslaitoksen hallintaan tutkimusmetsäverkoston täydentämiseksi kiinteistövarallisuutta ja Metsäntutkimuslaitokselta Metsähallituksen hallintaan kiinteistövarallisuutta. Edellä olevan johdosta Metsähallituksen peruspääomaa alennetaan 0,9 milj. eurolla. Kun aiempina vuosina tehtyjen kiinteistövarallisuussiirtojen johdosta peruspääomaa alennetaan 0,4 milj. eurolla, Metsähallituksen peruspääoman suuruus on 851,2 milj. euroa. Valtioneuvosto valtuutetaan päättämään tarkemmin siirrettävästä omaisuudesta.

Selvitysosa:Luvun perustelujen päätösosan kohtaa 2. Peruspääoman alennus muutetaan siten, että Metsähallitukselta Metsäntutkimuslaitokselle tehtävän hallinnansiirron lisäksi myös Metsäntutkimuslaitokselta voidaan siirtää alueita Metsähallitukselle. Vuonna 2004 Metsähallitukselta on tarkoitus siirtää Metsäntutkimuslaitoksen hallintaan arvoltaan noin 1,5 milj. euron ja Metsäntutkimuslaitokselta on tarkoitus siirtää Metsähallituksen hallintaan arvoltaan noin 0,6 milj. euron kiinteistövarallisuus, joiden nettovaikutus peruspääomaan on 0,9 milj. euroa. Hallinnansiirrot liittyvät Metsäntutkimuslaitoksen tutkimusmetsäverkoston kehittämiseen.

Vuoden 2004 talousarviossa peruspääoman tasoksi on päätetty 851,6 milj. euroa, missä on otettu huomioon 0,9 milj. euron vähennys kiinteistövarallisuuden muutosten johdosta. Tässä lisätalousarvioesityksessä vuonna 2004 toteutettavista kiinteistövarallisuuden siirroista aiheutuvaa muutosta peruspääomaan ei ehdoteta muutettavaksi. Peruspääomaa ehdotetaan alennettavaksi sen johdosta, että vuonna 2002 Metsähallituksen hallintaan siirretyn puolustusvoimien käytössä olleen kiinteistövarallisuuden arvo oli 0,4 milj. euroa pienempi kuin talousarvion valmistelussa arvioitiin.